Vi lægger stor vægt på, at børnene får sunde kostvaner. Vi serverer en sund og varieret kost som bygger på årstidens frugt og grønt. Vi har guldmærket i økologi, hvilket vil sige at vores kost er 98 % økologisk. Vi er meget opmærksomme på at personalet er gode rollemodeller for børnene omkring sund kost. Madordningen er obligatorisk for alle børn. Vi spiser ikke særlig ofte kød, men har fokus på varieret og sund kost.
Morgenmad
Vi tilbyder morgenmad ml. 7-7.45.
Formiddagsmad
Kl. 9 får vuggestuen brød, frugt og vand. Børnehaven får frugt.
Frokost
Børnene varieret mad i løbet af ugen. Der er fokus på at børnene får forskellige smagsoplevelser og gerne vil smage det mad, der bliver serveret.
En madplan kan se ud som følgende:
Eftermiddagsmad
Om eftermiddagen får børnene brød, grøntsager, grød, smoothie osv. I vuggestuen tilbydes børnene mad, når de vågner. I børnehaven holder de cafe, hvor børnene spiser i en lille gruppe sammen med en voksen. De voksne er opmærksomme på, at alle børn kommer i cafeen.
Sødesager
Børnene får kun sødesager f.eks. kage ved særlige begivenheder. Når børnene har fødselsdag må de medbringe en ting, som de deler ud.
Bordskik
Inden hvert måltid vasker vi hænder og børnene skiftes til at have ansvaret for at dække bord. Børnene lærer at fællesskabet omkring bordet er vigtigt for at måltidet bliver rart for alle. Personalet taler med børnene om maden, så de får lyst til at smage. De lærer også at håndtere bestik og de skal selv skænke vand op. Hvis det er svært for barnet hjælper den voksne eller et andet barn. Børnene har en fast spisegruppe, som de spiser sammen med til frokost. Efter måltidet skal børnene selv sætte deres tallerkner og glas på madvognen. I børnehaven skal bordhjælperne også vaske borde.
Kosthensyn
Der tages hensyn til de børn der har særlige kosthensyn. De får serveret den sammen kost, eller en ret der er tæt på. Det er forældrenes ansvar at fortælle institutionen, hvis der er særlige kosthensyn. Hvis I spiser Vegansk skal I selv medbringe mad til jeres barn/børn. I skal kontakte lederen.
Råd og vejledning
Personalet står altid til rådighed med ideer, hvis der er spørgsmål til kosten.